Laserbehandling mot rødhet

Har du røde områder i kinn eller nese? Nordisk hud utsettes for tørr, kald luft og lave temperaturer i deler av året. I tillegg reiser vi ofte til sydligere strøk, og har en tendens til å nyte det så mye vi kan når vi er så heldige at solen titter frem. Kombinasjonen av disse ekstreme variasjonene i klima og eksponering for skadelige UV-stråler kan gjøre huden vår sart, tynn og tørr over tid.

Couperose er en fellesbetegnelse for små, sprengte blodkar og tilbakevendende rødflammet hud i ansiktet. Denne rødheten forverres ofte av sollys, og kan kjennes varm og stram.

– Dette er veldig vanlig blant nordmenn som både er ute i vind og vær i vinterhalvåret, og som nyter solen ubeskyttet i store deler av sommerhalvåret, forteller kosmetisk dermatologisk sykepleier Marthe Sommereng ved Kosmed i Larvik. – Rundt 15% av oss har dette, og det er spesielt vanlig i kinn og rundt nese.

Marthe Sommereng : Kosmed
Kosmetisk dermatologisk sykepleier Marthe Sommereng

Dersom man opplever rødheten sjenerende, finnes det effektive behandlingsformer. Ved hjelp av smertefri laserbehandling gjøres blodårene elastiske igjen, og rødheten forsvinner. Behandlingen er både rask og effektiv, og helt ufarlig. Antall behandlinger avhenger av omfanget av couperosen.

Vinterhalvåret er det perfekte tidspunktet å gjøre laserbehandlinger. – Hud som er laserbehandlet må beskyttes fra UV-stråler i tiden etter behandlingen, forteller Sommereng. – Derfor anbefaler vi våre kunder å bruke solfaktor på de behandlede områdene i tiden som følger, for å unngå pigmentering. Dette gjelder faktisk også på vinteren, da UVA-strålene er like sterke hele året.

Couperose er en fellesbetegnelse for små, sprengte blodkar og tilbakevendende rødflammet hud i ansiktet.

Hun forteller at man også bør bruke milde renser og beroligende kremer. På de kaldeste dagene kan en god kuldekrem gi god beskyttelse, på samme måte som en solkrem med høy SPF bør være en fast følgesvenn i sommerhalvåret.

Hos Kosmed i Larvik opplever de økt forespørsel etter behandlinger med laser. – Vårt utstyr er av ypperste kvalitet, og nordmenn er målrettete når det kommer til resultater, forteller Sommereng. – Mange ønsker å slippe makeup for å dekke rødhet, og da er laserbehandling det beste alternativet. Med laser kan vi fjerne synlige blodkar både i ansikt og på kropp, i tillegg til andre såkalte vaskulære misdannelser og synlige spindelårer, forteller Sommereng. – Laseren fjerner disse trygt og effektivt uten smerter, og rundt 75% av de som blir behandlet ser en dramatisk forbedring etter bare én behandling.

Hos Kosmed starter prisen på slike laserbehandlinger på 500 kroner.

Se øvrige priser her

Sprengte blodkar og synlige spindelårer på kropp kan også reduseres med mild laserbehandling.

Avtal tid for kostnadsfri konsultasjon her:Legg igjen en kommentar