IntimaLaser – intim laserbehandling

Sammen med gynekolog Dr. Ebbe Grønvold tilbyr Kosmed ulike laserbehandlinger for underlivet. Dette er en rask og pasientvennlig løsning hvor man unngår uønskede komplikasjoner, noe som man kan få med tradisjonelle operative metoder. Behandlingene gir ingen arr, og pasientene opplever lite eller ingen smerte.

På repeterende behandlinger får du 20% rabatt.

 

Vaginal oppstramming: INTIMALASE™

Mange kvinner opplever slapphet i skjeden, altså at den mister sin form og styrke. Tilstanden er vanligvis forbundet med overstrekking av skjeden under fødsel, men kan også oppstå som en naturlig del av aldringsprosessen.

Kliniske resultater viser at laserbehandlingen gir en strammere vaginal kanal, større seksuell tilfredsstillelse og betydelig forbedring i pasientenes livskvalitet.

Vi anbefaler 2 behandlinger med 4 ukers mellomrom, deretter 1 behandling etter cirka 9 måneder for optimal effekt. De fleste opplever forbedring cirka 2 uker etter andre behandling.

 

Stressinkontinens / ufrivillig vannlating: INCONTILASE™

Mange kvinner går med inkontinensplager over mange år. Knipeøvelser fungerer ikke godt nok, og veien til et operativt inngrep i det offentlige helsevesen er lang. Det er ikke alle som får operasjon, det avhenger av grad inkontinens. Det å være redd for å skvette når man nyser, hopper eller løper er ingen god følelse, og mange kvinner er plaget med dette.

Incontilase™ er et effektivt, trygt og komfortabelt behandlingsalternativ for symptomlindring hos pasienter med mild og moderat urinlekkasje. I en klinisk studie var nærmere 70% av pasientene tørre etter 120 dager, mens hele 94% rapporterte om bedring.

Vi anbefaler 2 behandlinger med 4 ukers mellomrom, deretter 1 behandling etter 9 måneder for å lindre mild stressinkontinens. De fleste opplever forbedring cirka 2 uker etter andre behandling. Enkelte pasienter trenger fler behandlinger.

 

Vaginal atrofi / plager i overgangsalderen: RENOVALASE™

Vaginal atrofi er en vanlig tilstand hos kvinner etter overgangsalderen. 
Omtrent 50-60% av alle kvinner plages av symptomer relatert til vaginal atrofi. Det er spesielt tørrhet i skjeden som er det største problemet. Østrogenmangel relatert til overgangsalderen er den fremste grunnen til dette, og blir mer og mer uttalt under de første 5-6 årene etter siste menstruasjon. Andre anledninger kan være tidlig overgangsalder etter annen gynekologisk behandling. Tørrheten og aldersforandringer i skjedeveggen kan også resultere i smerter og ubehag ved samleie (dyspareuni). Dette kan i sin tur lede til at man frastår fra å ha samleie.

Normal behandling av vaginalatrofi er lokalbehandling med østrogen i skjeden, eventuelt med tillegg av hormontilskudd i tablettform. Det er ikke alle som ønsker å bruke østrogener av forskjellige grunner, og for noen er ikke dette mulig (grunnet gynekologisk cancer eller brystkreft). Pasienter som kan bruke lokal østrogen behandling, før-behandles med dette 2 uker før RenovaLase™. For pasienter som ikke kan eller ønsker kortvarig østrogenbehandling så før-behandles man med injeksjoner i skjedeveggene med plasma som man utvinner fra pasientens blod (PRP-injeksjon). Denne injeksjon gjøres en gang, 2 uker før RenovaLase™.

Det anbefales to behandlinger for å få full effekt. Behandlingene utføres med 3-4 ukers mellomrom. Foreløpige kliniske studier viser at det er en effektiv, enkel og trygg behandling – også for pasienter som er tidligere behandlet for gynekologisk kreft eller brystkreft.

 

Lett blødende mormunn: EKTOPI

Mange kvinner plages av små blødningsepisoder mellom menstruasjonene, eller etter samleie. Dersom infeksjoner/betennelser og celleforandringer kan utelukkes under forundersøkelse hos gynekolog, kan man se ved undersøkelse at det er ektopi på mormunnen (celletypen som utgjør slimhinnen innvendig i livmorhalskanalen har trukket seg litt ut på overflaten av livmorhalsen). Dette er en celletype som lett blør ved berøring. Men man kan enkelt behandle overflaten av mormunnen med laser og fjerne den feilaktig plasserte slimhinnen og infeksjonsområdet. Behandlingen er rask og enkel.

 

Ta kontakt med oss for å avtale en uforpliktende konsultasjon.