IntimaLaser – intim laserbehandling

Sammen med gynekolog Ebbe Grønvold tilbyr Kosmed ulike intim-laserbehandlinger. Dette er en rask og pasientvennlig løsning hvor man unngår uønskede komplikasjoner, noe som man kan få med tradisjonelle operative metoder. Det gir ingen arr, lite eller ingen smerte under behandlingene.

På repeterende behandlinger får du 20% rabatt.

VAGINAL OPPSTRAMMING – INTIMALASE™

Indikasjonen for IntimaLase™ er slapphet i skjeden, dvs. at den har mistet sin form og styrke. Denne tilstanden er vanligvis forbundet med overstrekking av skjeden under fødsel, men også som en naturlig del av aldringsprosessen.

2-3 behandlinger anbefales for optimal effekt, ca 4 uker mellom hver behandling. Effekten kommer ca 2 uker etter behandlingen. Kliniske resultater viser at laserbehandlingen gir en strammere
vaginal kanal, større seksuell tilfredsstillelse og betydelig forbedring i pasientens livskvalitet.

STRESSINKONTINENS/UFRIVILLIG VANNLATNING – INCONTILASE™

Mange kvinner går med inkontinensplager over mange år. Knipeøvelser etc fungerer ikke godt nok og veien til et operativt inngrep i det offentlige helsevesen er lang. Det er ikke alle som får operasjon, det avhenger av grad inkontinens.Det å være redd for å skvette når man nyser, hopper eller løper er ingen god følelse, og mange kvinner er plaget med dette. Minimum 2 behandlinger anbefales for å lindre mild eller moderat stressinkontinens. Noen pasienter trenger flere. De med alvorlig grad av inkontinens skal behandles med tradisjonell operativ kirurgi.

Vitenskapelige kliniske studier bekrefter at IncontiLase er en effektiv, trygg og komfortabel behandlingsalternativ for symptomlindring hos pasienter med mild og moderat urinlekkasje. Nesten 70% av pasientene var tørre etter 120 dager. 120 dager etter IncontiLase™ behandling rapporterte 94% av pasientene bedring og nesten 70% av alle pasientene var fri for stressinkontinens
symptomer.

VAGINAL ATROFI – PLAGER I OVERGANGSALDEREN – RENOVALASE™

Vaginal atrofi er en vanlig tilstand hos kvinner etter overgangsalderen. 
Omtrent 50-60% av alle kvinner plages av symptomer relatert til vaginal atrofi. Det er spesielt tørrhet i skjeden som er det største problemet. Østrogenmangel relatert til overgangsalderen er den fremste anledningen til dette og blir mer og mer uttalt under de første 5-6 årene etter siste menstruasjonsblødning. Andre anledninger kan være tidlig overgangsalder etter annen gynekologisk behandling. Tørrheten og aldersforandringer i skjedeveggen kan også resultere i smerter og ubehag ved samleie (dyspareuni). Dette kan i sin tur lede til at man frastår fra å ha samleie.

Normal behandling av vaginalatrofi er lokalbehandling med østrogen i skjeden, eventuelt med tillegg av hormontilskudd i tablettform. Det er ikke alle som ønsker å bruke østrogener av forskjellige anledninger og for noen er ikke dette mulig (grunnet gynekologisk cancer eller brystkreft). Det anbefales to behandlinger for å få full effekt. Behandlingene utføres med 3-4 ukers mellomrom. Pasienter som kan bruke lokal østrogen behandling, før-behandles med dette 2 uker før RenovaLase™. For pasienter som ikke kan eller ønsker kortvarig østrogenbehandling så før-behandles man med injeksjoner i skjedeveggene med plasma som man utvinner fra pasientens blod (PRP injeksjon). Denne injeksjon gjøres en gang, 2 uker før RenovaLase™.

Foreløpige kliniske studier viser at det er en effektiv, enkel og trygg behandling også for pasienter som er tidligere behandlet for gynekologisk kreft eller brystkreft.

LETT BLØDENDE MORMUNN – EKTOPI

Mange kvinner plages av små blødnings-episoder mellom menstruasjonene, eller etter samleie. Ved forundersøkelse hos gynekologen må infeksjoner/betennelser og celleforandringer utelukkes. Man ser ved undersøkelse at det er ektopi på mormunnen, det vil si celletypen som utgjør slimhinnen innvendig i livmorhalskanalen, har trukket seg litt ut på overflaten av livmorhalsen.
Dette er en celletype som lett blør ved berøring. Mange kommer derfor på grunn av små blødninger etter samleie.